Търсене:Баба, дядо и внуче
Независимо дали баба (дядо) са наблизо...

Позитивно родителство
Като родители, основната ни роля е да даваме пример...

Играта: развиващ фактор
В нея и чрез нея главно се усвоява обществения опит...

Как да правим сполучливи фотографии на бебетата и децата
Голямо предизвикателство е да се направят добри снимки на толкова подвижни субекти, като децата...


Инфо - татко

Ролята на бащата в семейството е важна и допринася както за израстването, така и за развитието на бащата и децата. Бащите имат възможност да преосмислят техните лични взаимоотношения от типа баща-дете, да ги погледнат от перспективата на зрелия човек, и да бъдат родители на децата си по начин, който ще допринесе за израстването и развитието на децата.

повечеДиета за бъдещи татковци
При планиране на бебе диетата е много важна, тъй като храната има директно влияние върху потентността на спермата.

Таткото и бременността
Бавно поемате пътя към предстоящото бащинство. Вие ще ставате татко. Какво би трябвало да очаквате по време на бременността на партньорката си?

Ролята на бащата по време на раждането
Ролята на бащата при раждането се е променила драматично през годините от времето, когато той просто крачеше нервно из чакалнята в болницата докато се появи лекарят и обяви: „Имате дъщеря”. Днес много мъже са активно съпричастни към бременността на партньорката си от момента на положителния тест за бременност през консултациите, курсовете за родители, и до самото раждане.

Татковци: когато бебето идва вкъщи
Понякога, татковците искат да бъдат по активни участници в грижите за бебето, отколкото са в действителност - дори понякога могат да се чувстват изолирани.

Първи месец от бащинството
Поздравления! Вие вече сте татко. След прибирането в къщи с новия член на Вашето семейство, вероятно изпитвате гордост, обич и радост. Какво следва след това?

Втори месец от бащинството
Поздравления, Вие вече сте във втория месец от бащинството! Първият месец е преминал в адаптирането Ви към новата ситуация.

Трети месец от бащинството

В третия месец от бащинството започвате да се надявате, че бебето е изградило своите навици. Но това не винаги е така.

Четвърти месец от бащинството
По време на четвъртия месец може да забележите промени в интимната сексуална връзка с Вашата съпруга. Това е нормално да се случи, но защо се случва често е неразбираемо за татковците.

Пети месец от бащинството
Бащинството променя начина, по който изглеждате в собствените си очи, а също така и света около Вас. Вие изглеждате по-малко синове на бащите си и все повече ставате техен еквивалент.

Шести месец от бащинството
Вие сте татко вече половин година и сега обучението, извършвано “в движение” започва да Ви се отплаща. Сега се чувствате по-сигурен и опитен при посрещане нуждите на бебето.

Седми месец от бащинството
Балансирането между семейния живот и работата е едно от предизвикателствата на живота. Отнема време да се разберат, както собствените нужди, така и тези на бебето и съпругата. През седмия месец от родителството можете да забележите, колко усилия са нужни да бъдете там като баща.

Осми месец от бащинството
През осмия месец от бащинството Вие ще забележите, че бебето общува много повече с Вас. То вече може да Ви разпознава и дори започва да показва своите чувства, когато сте заедно.

Девети месец от бащинството
През деветия месец от бащинството ще започнете да забелязвате рутинните действия, които Вие и съпругата Ви сте развили. Върху кого пада отговорността за посрещане нуждите на бебето и кой се грижи за финансовото състояние?

Десети месец от бащинството
През десетия месец бебето започва да казва думички, като мама и татко. Това е едно вълнуващо време, както за Вас, така и за бебето..

Единадесети месец от бащинството
През единадесетия месец от бащинството вероятно Ви е трудно да си спомните, какъв е бил живота Ви без бебето.

Дванадесети месец от бащинството
Поздравления, Вие сте баща вече една година! Първият рожден ден на бебето е празник, не само за бебето, но и за Вас и Вашата съпруга. Първата година от бащинството е най-трудната промяна, през която сте преминали като мъж.

Бащи и деца: с какво започва разбирането?
Всъщност, модерният баща често пъти е някак митичен, непонятен и необясним за свето дете. Той излиза рано сутрин, цял ден “някъде на работа” се занимава с нещо важно, а вечер се връща уморен.