Търсене:

 

Начало > Инфо > Татко > Седми месец от бащинството

Седми месец от бащинството

Има много различни роли, които играем в живота си, но нищо не е по-важно от това да станем родители. Без значение какво работите или каква кариера имате, независимо от това дали вярвате или не, Вие не сте незаменим. Но като баща и съпруг, Вашата “роля” е уникална и единствена по рода си. Като мъж, Вие вярвате, че работа е най-големия принос в живота Ви . Като младо момче Вие сте обучаван, че състезанието и победата са начин за самооценяване. Връзките и грижата за другите са неща, които вършат момичетата. Постигането на автономност и независимост, без да се нуждаете от някого е начина да бъдеш “мъж”.

Да бъдеш отговорен за семейство не е лесна задача. Разбирането на нуждите на другите, така добре, както своите собствени, изисква голяма смелост. Не е възможно да останете безчувствен, когато новите отговорности на бащинството Ви тласкат към по-голяма отговорност. Може да изберете бягството. Можете да напуснете семейството физически или емоционално. Но също така може да се опитате да разберете, че новата Ви роля като баща изисква от Вас да развиете друга страна от природата си. Трябва да отключите Вашата възможност да цените всекидневния живот на семейство. Мисълта, че бащите се нуждаят от своите деца не е само сантиментална мисъл. Изследвания показват, че бащите играят важна роля в развитието на децата си. Както момчетата, така и момичетата показват значително по-добро академично и социално развитие, причина за което е количеството време прекарано с техните бащи.

Балансирането между семейния живот и работата е едно от предизвикателствата на живота. Отнема време да се разберат, както собствените нужди, така и тези на бебето и съпругата. През седмия месец от родителството можете да забележите, колко усилия са нужни да бъдете там като баща. Вероятно страдате от недоспиване. Някой, бебето, Вие или съпругата Ви се е разболявал поне веднъж за този период. Определянето на ежедневните задачи и опитите да намерите няколко минути за себе си са предизвикателствата, с които се сблъскват татковците. Вие растете и се развивате по същия начин, както бебето. В седмия месец от бащинството, Вашата издръжливост трябва да бъде тествана. Бъдете търпелив и разбиращ към себе си. Помнете, че е необходимо време да развиете уменията, от които се нуждаете за да управлявате всички нови промени, които продължавате да изпитвате, докато растете и продължавате да се развивате като баща.

По-долу са дадени някои полезни съвети за седмия месец от бащинството:

Свързани с бебето:

  • Мобилността във всяка една форма е много важна сега. Наблюдавайте бебето и ще забележите как то се обръща, клати и бута с ръчички, опитвайки да се движи.
  • Бебето може би умее само да държи бутилката си с мляко.
  • Бебетата на тази възраст обичат да гледат, как различни неща падат.

Свързани със съпругата/партньорката:

  • Заедно наблюдавайте как бебето се занимава със своите си работи. Обсъдете факта, че бебето е станало по-активно и заинтересовано от заобикалящия го свят.
  • Отделете някоя неделна сутрин за спокойна закуска и време за Вас двамата. Намерете някои, който да се грижи за бебето, така, че да бъдете насаме поне два часа.

Свързани с Вас:

  • Запитайте се какъв родител е бил Вашият баща през седмия месец.
  • Какво бихте искали да Ви различава от баща Ви? По какво искате да приличате на баща си като родител?
  • Ако имате брат, който също има деца, говорете с него и разберете какво харесва и какво не харесва в бащинството.

По материали на Pregnancy.org