Търсене:

 

Начало > Инфо > Бебе > На път с бебе

Най-често срещаните грешки при употреба на столчетата за кола

При използването на столчетата за кола трябва да се има предвид начина на тяхното монтиране, защото това може да доведе до нежелателни инциденти, дори и при най-качествените и безопасни от тях.

Закупуване на неподходящо столче за семейния автомобил.

Важно е да изберете столче, подходящо именно за Вашия автомобил. Желателно е да се постигне най-добрата комбинация между размерите на столчето и пространството в автомобила, като по този начин се постига и по комфортна обстановка за Вас и бебето.

Не достатъчно добре обезопасено столче.

При монтиране на столчето в автомобила трябва да се спазят упътванията на производителя за монтаж и безопасна експлоатация. При правилен монтаж столчето  не трябва да има свободно движение повече от около 2,5 см.

Некоректно позициониране височината на обезопасителните колани.

В зависимост от инструкциите за безопасно ползване на столчето трябва да се регулират и нивата на обезопасителните колани. При някои столчета те трябва да са на ниво на раменете на бебето, а при други – по надолу. Трябва да се съобразите и с възрастта на бебето.

Не достатъчно добре затегнати колани.

При монтажа на столчето в автомобила следете инструкциите на производителя за безопасна експлоатация. Важно е да се има предвид колко стегнати трябва да бъдат коланите на столчето за да е всичко наред. За да сте сигурни, че столчето е коректно монтирано проверете разстоянието между коланите и бебето. То не трябва да е повече от 2 – 3 см.